Ιστορικο

Η Σχολή κιθάρας υφίσταται απ’ το 1994 στην περιοχή του Αγ. Γεωργίου στην πόλη της Καβάλας, και στη σημερινή της μορφή κατέληξε το 2002.

Στη σχολή υπάρχουν δυο δωμάτια, ένας διδακτικός χώρος “Teaching room” και ένας βοηθητικός “Practice room” στον οποίο υπάρχει και ένα μίνι εργαστήρι κιθάρας για service και set up, στο οποίο γίνεται και σχετική εκμάθηση σε όσους μαθητές ενδιαφέρονται. Τα μαθήματα είναι ιδιαίτερα δεν υπάρχουνε τάξεις και διδάσκονται όλα τα είδη μουσικής πάνω στην κιθάρα (Rock, Blues, Metal, Latin, Έντεχνο, Λαϊκό, Ρεμπέτικο, Παραδοσιακό) εκτός από Jazz και κλασική κιθάρα με δάχτυλα. Δάσκαλος είναι ο Κώστας Παρασκευάς με εμπειρία 20 χρόνων στο χώρο, συμμετοχή σε πολλές ορχήστρες , συναυλίες, ηχογραφήσεις σε διάφορα μουσικά σχήματα και δισκογραφικές δουλειές, ενώ είναι και απ’ τα ιδρυτικά μέλη του συγκροτήματος των Νέμεσις το 1989.

Οι δραστηριότητες της σχολής όσον αφορά τα σεμινάρια κιθάρας με διάφορους επώνυμους κιθαρίστες, ξεκινάνε το 2004 μετά από επίσκεψη στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας στο περίφημο Musikmesse όπου γίνονται και οι πρώτες επαφές με αποτέλεσμα την ύπαρξη του πρώτου Guitar Clinic με τον Βραζιλιάνο βιρτουόζο κιθαρίστα Kiko Loureiro www.kikoloureiro.com.br των Angra. Ακολουθεί την επόμενη χρονιά σεμινάριο με τον επίσης Βραζιλιάνο κιθαρίστα φαινόμενο Marcinho Eiras www.marcinhoeiras.com ο οποίος έχει την εκπληκτική ιδιαιτερότητα να παίζει πάνω σε δυο κιθάρες ταυτόχρονα. Το 2006 σειρά είχε ο Γάλλος κιθαρίστας του Ζαν Μσέλ Ζαρ και των Elegy, Patrick Rondat www.rondat.com ενώ το Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς γίνεται σεμινάριο με τον Αμερικανό κιθαρίστα Stef Burns www.stefburns.com του Alice Cooper και των Hey Lewis and the news. Τον Ιανουάριο του 2007 γίνεται σεμινάριο με τον πρώτο Έλληνα κιθαρίστα GUS G. των FIREWIND www.firewind.gr

Τον ίδιο μήνα γίνεται επίσκεψη στην περίφημη μουσική έκθεση ΝΑΜΜ στο Λος Άντζελες των Η.Π.Α. Στις 4 Μαρτίου 2007 ο shredder κιθαρίστας των 80’s Michael Angelo Batio απ’ το Σικάγο www.angelo.com έδωσε το δικό του show κάνοντας επίδειξη υψηλής τεχνικής πάνω στη διπλή του κιθάρα. Στις 11 Νοεμβρίου 2007 γίνεται το πρώτο σεμινάριο μπάσου με τον Αμερικάνο βιρτουόζο μπασίστα Stuart Hamm www.stuarthamm.net των Joe Satriani και Steve Vai. Στις 3 Φεβρουαρίου 2008 έρχεται στην Καβάλα ο ανερχόμενος Σουηδός κιθαρίστας Mattias Eklundh των Freak Kitchen www.freakguitar.com και στις 6 Απριλίου της ίδιας χρονιάς ο Γάλλος βιρτουόζος Christophe Godin www.christophegodin.com Ακoλουθεί ένα ιδιόμορφο σεμινάριο με τον Ρώσο Enver Izmailov ο οποίος παίζει στην κιθάρα με τη λεγόμενη touch technique και εντυπωσιάζει ανάλογα.

Όλα τα σεμινάρια είχαν μεγάλη επιτυχία και έτσι τα θετικά σχόλια και ο ενθουσιασμός του κόσμου συνέβαλε στη συνέχιση και καθιέρωση των λεγόμενων Guitar Clinics.

Ο Greg Howe θα βρίσκεται στην πόλη της Καβάλας στις 13 Μαρτίου όπου και θα δώσει Επίδειξη-Σεμινάριο κιθάρας για λογαριασμό της σχολής κιθάρας του Κώστα Παρασκευά στη μουσική σκηνή “Boutique” Βενιζέλου & Βότση γωνία. Στο τέλος της εκδήλωσης θα κληρωθούνε διάφορα μουσικά δώρα. Να σημειωθεί ότι στην κλήρωση θα συμμετέχουν μόνο όσοι έχουν προσκλήσεις προπώλησης και όχι με αυτές της εισόδου. Θα διατεθούνε συνολικά 200 προσκλήσεις. Επίσης την προηγούμενη μέρα, Σάββατο 12 Μαρτίου, ο Greg Howe θα διδάξει ιδιαίτερο μάθημα διάρκειας δύο ωρών σε δύο γκρουπ των 4 ατόμων στο χώρο της σχολής Κιθάρας.