Guthrie Govan: Ιδιαίτερα μαθήματα κιθάρας

Ο Guthrie Govan θα βρίσκεται στην πόλη της Καβάλας το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Νοεμβρίου όπου και θα δώσει ιδιαίτερα μαθήματα κιθάρας διάρκειας δύο ωρών σε τρία γκρουπ των 4 ατόμων για λογαριασμό της σχολής κιθάρας του Κώστα Παρασκευά. Τα μαθήματα θα γίνουν στο χώρο της σχολής στην Κάδμου 15.

Για περισσότερες πληροφορίες και για συμμετοχή μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα της σχολής Κιθάρας  2510229757 και 6944768068.

 

GUTHRIE GOVAN

O GUTHRIE GOVAN γεννήθηκε στις 27 Δεκεμβρίου του 1971 σε ένα προάστιο του Λονδίνου το Chelmsford. Σε ηλικία 3 χρονών και μετά από παρότρυνση του πατέρα του πιάνει για πρώτη φορά στα χέρια του κιθάρα. Σε ηλικία εννέα χρονών παίζει μαζί με τον αδερφό του Seth Govan σε ένα πρόγραμμα της κρατικής τηλεόρασης Thames TV ονόματι Ace Reports.

Όταν τελείωσε το σχολείο πήγε στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης το οποίο όμως και εγκατέλειψε ένα χρόνο αργότερα για να ακολουθήσει τη μουσική του καριέρα.

Το 1991 έστειλε demos στον γνωστό παραγωγό και κυνηγό ταλέντων Mike Varney ιδιοκτήτη της Shrapnel Records ο οποίος έχει ανακαλύψει και ανέδειξε κιθαρίστες όπως τον Yngwie Malmsteen, Jason Becker, Greg Howe, Marty Freedman, Vinnie Moore και πολλούς άλλους. Ο Varney εντυπωσιάζεται απ΄το υλικό του και του προτείνει δισκογραφικό συμβόλαιο το οποίο όμως τελικά ο  Govan δεν δέχεται και όπως εξηγεί ο ίδιος αργότερα τους λόγους, λέει ότι ήθελε να δει αν ήταν αρκετά καλός ώστε να τα καταφέρει και αυτό του έφτανε!

Το 1993 με το instrumental κομμάτι του “Wonderful Slippery Thing” κερδίζει τον τίτλο “Guitarist of the Year” για λογαριασμό του περιοδικού “Guitarist”. Την ίδια εποχή με το τραγούδι αυτό λαμβάνει μέρος και σε άλλους αντίστοιχους διαγωνισμούς όπου και κερδίζει. Αργότερα για λογαριασμό ενός άλλου μεγάλου κιθαριστικού περιοδικού του “Guitar Techniques” περιγράφει ένα κομμάτι του βιρτουόζου κιθαρίστα Shawn Lane με το οποίο και κερδίζει δουλειά ως συνεργάτης του περιοδικού όπου και καθιερώνεται για πολλά χρόνια, αφήνοντας πίσω του ανεπιστρεπτί την προηγούμενή του δουλειά σε Fast Food. Από κει και έπειτα αναδεικνύεται η δεινή του ικανότητα στον τομέα διδασκαλίας της κιθάρας και διδάσκει σε μερικές απ τις μεγαλύτερες μουσικές σχολές όπως το Guitar Institute, Thames Valey University, Academy of contemporary music, καθώς και στο Institute of Modern Music του Brighton. Επίσης έχει εκδώσει δυο μαθητικά βιβλία Creative Guitar Volume 1: Cutting Edge Techniques, και Creative Guitar Volume 2: Advanced Techniques.

Το 2004 κάνει περιοδεία με τους Asia και αργότερα γίνεται βασικό μέλος της μπάντας εώς και τα μέσα του 2009 συμμετέχοντας και στη δισκογραφία τους με τα άλμπουμ “Aura” και “Silent Nation” ενώ με άλλα δυο μέλη της μπάντας σχηματίζουν το γκρουπ GPS και ηχογραφούν το 2006 το άλμπουμ “Window to the Soul”. Τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς κυκλοφορεί με την Cornford Records και το πρώτο του προσωπικό δίσκο με τίτλο “Erotic Cakes” στον οποίο συμμετέχουν και οι κιθαρίστες Bumblefoot των Guns’n’Roses και Richie Kotzen. Επίσης έχει συμμετάσχει ως session μουσικός σε αρκετές ακόμα ηχογραφήσεις, και έχει κάνει πάμπολλα σεμινάρια σε μουσικές σχολές ανά τον κόσμο.

Οι πρώτες του επιρροές σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν ο Jimi Hendrix και ο Eric Clapton, και αργότερα επηρεάστηκε με την τεχνική και τη φαντασία του Steve Vai, και το πάθος του Yngwie Malmsteen, ενώ οι καταβολές του στη τζαζ προέρχονται κυρίως απ’ τον  Joe Pass.

Την τελευταία τριετία η δημοτικότητά του έχει εκτοξευτεί στο κατακόρυφο,  και όπως συμβαίνει με τους περισσότερους καταξιωμένους καλλιτέχνες, το όνομα του φέρουν ως σφραγίδα σε προϊόντα τους πολλές εταιρίες μουσικών οργάνων και μουσικού εξοπλισμού.