Ιδιαίτερα μαθήματα κιθάρας με τον Doug Aldrich

Ο Doug Aldrich θα βρίσκεται στην πόλη της Καβάλας στις 8 Οκτωβρίου 2012 όπου και θα παραδώσει ιδιαίτερα μαθήματα κιθάρας διάρκειας δυο ωρών σε δύο γκρουπ των 3 και 4 ατόμων αντίστοιχα για λογαριασμό της σχολής κιθάρας του Κώστα Παρασκευά “Nemesis Guitar School”.

Τα μαθήματα θα γίνουν στο χώρο της σχολής στην Κάδμου 15.

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης του Μasterclass “Certificate” με την υπογραφή του καλλιτέχνη και τη σφραγίδα της σχολής.

Για περισσότερες πληροφορίες και για συμμετοχή μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα της σχολής Κιθάρας  2510229757 και 6944768068.

DOUG ALDRICH

O DOUG ALDRICH είναι ένας απ’τους κορυφαίους κιθαρίστες αλλά και συνθέτες της παγκόσμιας Rock σκηνής έχοντας στο ενεργητικό του μια τεράστια γκάμα ηχογραφήσεων και αμέτρητες Live εμφανίσεις σε περιοδείες σε όλο τον κόσμο. Γεννημένος στο Rateigh της βορείου Καρολίνας στις 19 Φεβρουαρίου του 1964 ξεκίνησε να μαθαίνει αυτοδίδακτος κιθάρα στην ηλικία των 11 με την κλασική κιθάρα της μεγαλύτερής του αδελφής. Ένα χρόνο αργότερα απόκτησε την πρώτη του ηλεκτρική κιθάρα ένα αντίγραφο Les Paul επηρεασμένος απ’το τότε είδωλο του Jimmy Page των Led Zeppelin, και σε νεαρή ηλικία δημιούργησε με μερικούς γείτονες την πρώτη του μπάντα με την οποία παίζανε Rock διασκευές των Deep Purple, Black Sabbath, UFO, Van Halen κ.α. Οι μεγαλύτερες του όμως επιρροές ήταν από Jimmy Hendrix, Eric Clapton και Jeff Beck, ενώ αργότερα επηρεάστηκε και απ’τους Gary Moore και Stevie Ray Vaughn. Στις αρχές της δεκαετίας του ’80 μετακινείται στο Los Angeles όπου και περνά από οντισιόν για τη θέση του κιθαρίστα στο συγκρότημα των Kiss, και ενώ εντυπωσιάζει απορρίπτεται λόγο του νεαρού της ηλικίας του, έχοντας κερδίσει όμως μια δυνατή σχέση με τον Gene Simmons η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Μετά απ’αυτό  προσχωρεί στην μπάντα  Lion με τους οποίους ηχογραφεί δυο άλμπουμ και γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία στην Αμερική μπαίνοντας  και στα Top 20 video  του MTV στο Head Bangers ball. Μετά την διάλυση των Lion παίζει με τους Hurricane και τους  House of Lords όπου και εντυπωσιάζει με την καθαριστική του δουλειά. Στη δεκαετία του ’90 παίζει με τους Bad Moon Rising ενώ παράλληλα ηχογραφεί και δυο σόλο άλμπουμ. Είναι η περίοδος που αρχίζει να διδάσκει και αποκτά γρήγορα την φήμη του πολύ  καλού δάσκαλου. Το 2001 εισχωρεί στους Dio μετά από πρόσκληση του ίδιου του Ronnie James Dio  ηχογραφεί το άλμπουμ “Killing The Dragon” και κάνει παγκόσμια περιοδεία.

Απ’ το 2003 είναι μέλος της θρυλικής μπάντας των Whitesnake και μάλιστα υπήρξε ο σημαντικότερος συντελεστής της αναγέννησης του συγκροτήματος γράφοντας τα περισσότερα τραγούδια για το δίσκο επιστροφή με τίτλο “Good to be bad” που κυκλοφόρησε το 2008 και απέσπασε ιδιαιτέρως κολακευτικές κριτικές απ’το σύνολο του παγκόσμιου μουσικού τύπου, ενώ το 2011 κυκλοφορεί και το επίσης επιτυχυμένο Forevermore.

Στην πολύχρονη παρουσία του στα μουσικά δρώμενα έχει κυκλοφορήσει εκπαιδευτικά Videos και άρθρα διδασκαλίας σε σχετικά περιοδικά και βιβλία, ενώ έχει κάνει πάμπολλα σεμινάρια σε μουσικές σχολές ανά τον κόσμο.

Το όνομα του όπως συμβαίνει με τους περισσότερους καταξιωμένους καλλιτέχνες, φέρουν ως σφραγίδα σε προϊόντα τους πολλές εταιρίες μουσικών οργάνων και μουσικού εξοπλισμού.